Ποιοι Είμαστε

Κόβω ράβω Δημιουργώ

Σύλλογος για τη διάσωση της παραδοσιακής χειροτεχνίας.

Ο σύλλογος αυτός δημιουργήθηκε από την αγάπη της προέδρου του συλλόγου μας Έλενας για τις παραδοσιακές χειροτεχνίες που για χιλιάδες χρόνια περνούσαν από γενιά σε γενιά και τώρα κινδυνεύουν να χαθούν. Χειροτεχνήματα που φοράμε ή στολίζουν τα σπίτια μας, όπως τα σεμέν, οι κουβέρτες, τα πλεκτά και πόσα άλλα.

Μαζί με τα άλλα 25 μέλη αποφάσισαν να δημιουργήσουν το σύλλογο «Κόβω – Ράβω – Δημιουργώ» με στόχο να γίνει ένας χώρος που να αγκαλιάσει όλες αυτές τις τεχνικές και να γίνει φυτώριο, που μέσα στα εργαστήρια αυτά να εκπαιδεύονται είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά όσοι επιθυμούν σε σύγχρονα εργαστήρια κυρίως με δασκάλους με άριστες γνώσεις. Έτσι βοηθά όλους τους συμμετέχοντες να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να κάνουν το καλύτερο.

Βοηθά όλους τους συμμετέχοντες να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους.

Στο τμήμα «Κοπτικής – Ραπτικής» υπεύθυνη είναι η μοντελίστ Κα Έλενα με 40 χρόνια εμπειρίας, με σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό με σχολή κοπτικής ραπτικής και ατελιέ ραπτικής καθώς και τον επώνυμο οίκο νυφικών «Έλενα».

Η πρόεδρος Έλενα

Επάγγελμα μοντελίστ

Σπούδασε στη σχολή του Άγγελου Τσοπανέλη στην Αθήνα το 1966-67. Στη συνέχεια για 6 μήνες έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Ρώμη. Το 1972 δημιούργησε το ατελιέ υψηλής ραπτικής και τη σχολή ελευθέρων σπουδών κοπτικής ραπτικής στην οδό Κολοκοτρώνη απέναντι από την πλατεία Όλγας. Στη συνέχεια το 1976 ίδρυσε τη βιοτεχνία Έλενα στην Κανακάρη 139 με γυναικεία και παιδικά ρούχα ενώ παράλληλα λειτουργούσε και τη σχολή κοπτικής ραπτικής.

Το 1982 έως και το 1986 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη κι εκεί παρακολούθησε μαθήματα στο κολέγιο F.I.T. της Νέας Υόρκης για 3 χρόνια σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Το 1987 γύρισε στην Ελλάδα και δημιούργησε το νυφικό οίκο «Elena» στη Γεροκωστοπούλου 31 για 15 χρόνια. Συνέχισε στην Αγίου Ανδρέου για 8 χρόνια και συνεχίζει μέχρι σήμερα.

Γιατί το να σχεδιάζεις ρούχα και να τα δημιουργείς, δεν είναι εργασία είναι αγάπη, πάθος, έρωτας και αυτό το μεταλαμπαδεύει στους μαθητές της.

Ανακάλυψε τη δημιουργικότητα που κρύβεις μέσα σου